Aceasta este o chemare la arme!

În război există două opțiuni. Victorie sau înfrângere. Însă dacă ai luptat cu depresia și ești în viață înseamnă că faci parte din prima categorie. Și, mai mult decât atât, ai puterea să-i ajuți pe cei care luptă acum, în tranșeele disperării. Avem nevoie de povestea ta pentru a vorbi. De curajul tău pentru a inspira. Și de experiența ta pentru a câștiga. Avem nevoie de tine. Dacă ești veteran al depresiei, înrolează-te!

Cine sunt veteranii depresiei?

Unii i-au numit oameni fără voință. Alții i-au numit ciudați. Neadaptați. Slabi. Iar unii i-au numit curajoși. Noi îi numim eroi. Sunt veteranii care au trăit un război și s-au întors acasă. Iar acum vin din nou pe front, pentru a salva viețile altora.

Am stat in cel mai adanc transeu din lume.
Singur în întuneric. Nimeni nu te aude. Nimeni nu știe că ai rămas acolo. Departe de oricine și orice. Blocat cu propriul inamic.
Se napusteau cu miile. Pe minut.
Gloanțe reci. Alice explozive. Schije… Tunuri automate de gânduri! Negre, asurzitoare și foarte convingătoare.
Cel mai lung marș pe un teren minat.
La fiecare pas, frica te mutilează. Mergi în gol. Înca un pas. Și încă unul. Nu mai simți foame, nici sete. Simți doar că vrei să te oprești, să tragi aer în piept. Mai faci un pas și te sufoci.
Am început războiul în fața plutonului de execuție.
Paralizat. Așa te simți. Și-ți este frică de cât de puțină forță opui. Și-ți este rușine de tine. Și-ți este ușor să te predai, să pierzi.
Nimic nu este mai dureros decât un glonț invizibil în cap.
Îți ia viața, dar încă te poți mișca. Rămâi fără vlagă. Apoi fără somn. Ușor. Devii un trup golit pe dinăuntru, care se umple de tristețe.
Mă ascundeam de toata lumea.
Fugeam de frică. Marșăluiam în gol. Astea erau singurele mele arme. Și toate erau îndreptate spre mine. Am luptat cu depresia și am supraviețuit.
Ce fac veteranii?
Un veteran știe. Un veteran vede. Iar acum, un veteran face. Semnele depresiei sunt ușor de recunoscut, dar numai dacă ai trecut prin ea. Veteranii vor lupta pentru camarazii lor, oamenii care sunt în depresie, și au nevoie de ajutor. Ei pot fi acolo pentru colegii de muncă, prietenii prietenilor, pentru toți cei pe care îi cunosc. Oamenii care acum luptă singuri.
Intră în luptă
Brigada Veteranilor

Ziua Z: 28.03.15

Începe cea mai mare campanie de război împotriva depresiei. Împotriva gloanțelor invizibile, împotriva nopților de tortură și a zilelor numărate.

Dacă ai luptat cu depresia și ai câștigat, dacă ai avut de-a face cu inamicul sau cunoști frați de arme care ar putea ajuta, ai ajuns unde trebuie. Recrutăm și instruim veterani ai luptei cu depresia pentru a salva vieți. Camarazi de război! Astăzi luptăm împreună!

28 Martie 2015, IAA House, Calea Victoriei 126, etaj 3, sector 1, Bucuresti ora 11.00
Propagandă de război

Armele noastre sunt poveștile și experiențele oamenilor. Un război nu se câștigă doar prin forță, un război se câștigă și prin puterea cuvântului. Avem nevoie de tine ca să întoarcem lupta în favoarea noastră.