Brigada Veteranilor

 

Dragi Veterani,
Vă mulțumim că v-ați înrolat pentru a-i ajuta pe cei care sunt acum în tranșeele depresiei. Sperăm că workshopul pilot la care ați participat a fost o ocazie de învățare și întărire în luptă. Pasul următor este să extindem proiectul și să organizăm mai multe astfel de întâlniri. Ne dorim să atragem alături de noi oameni dedicați cauzei, care să învețe să recunoască depresia, să comunice corect cu cei aflați în suferință și să îi ajute. În urma workshop-ului din București, mai mulți specialiști (asociații medicale și ONG-uri) și-au arătat interesul să spijine proiectul. În etapa următoare a campaniei vom pune în legătură specialiștii cu cei care doresc să se implice.
Curaj,
echipa V.D.

Veteranii Depresiei este o campanie probono realizată de GMP și Webstyler.

 

Din program: "Ranița veteranului"
Orice raniță de luptă (inclusiv cea a veteranului) conține un set de obiecte ușor de recunoscut: o hartă, o busolă, un binoclu, cîteva provizii, o gamelă, o mască de gaze, o trusă de prim ajutor și cîteva obiecte personale – poze cu cei de acasă, o scrisoare de la cineva drag, un stilou, o tabacheră sau un plic cu o șuviță de păr amintire.

"Harta și busola": Învață să recunoști drumurile/situațiile care duc la depresie
Nu există o depresie, există traiectorii care duc în această destinație.

"Binoclul și actele de campanie": Învață să recunoști depresia la alții
Invață să recunoști pe cineva despre care crezi că poartă aceeași luptă.
Dicționar de front.

"Telefonul de campanie": Învață să comunici cu depresivul
Poți întîlni oameni din multe batalioane, vorbind diferit limba depresiei. Unii dintre ei vor refuza să accepte că sînt pe un cîmp de bătălie. Pur și simplu vor vrea să fie lăsați în pace. Alții vor vrea să să plîngă la nesfîrșit, dar nu te vor lăsa să te apropii. Trebuie să știi comunici cu ei. Să ai un cod de comunicare, un fir direct care să te ajute să îi fii alături.

"Trusa de prim ajutor": Cum rămân sănătos ca Veteran
Orice veteran riscă să fie atins de campaniile trecute. Un veteran este la risc pentru o nouă recădere și este mereu pus în situația de a-și purta singur de grijă. Invață lucrurile pe care le poate face un veteran ca să se protejeze.

Traineri
Mugur Ciumăgeanu
Mugur Ciumăgeanu
Psihoterapeut specialist

Mugur Ciumăgeanu este în același timp absolvent de studii medicale (în 1996), de psihologie (în 2002), precum și psihoterapeut specialist și formator în psihoterapie cognitiv-comportamentală. În 2002, Univestitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara i-a acordat titlul de doctor în medicină pentru o lucrare în domeniul psihiatric.

Teodora Zăbavă
Teodora Zăbavă
Studentă în anul I la Psihopedagogie

ONG-istă în ultimii 15 ani, Teo Zăbavă tocmai vireaza spre o carieră în servicii sociale one-to-one și pentru asta este studentă în anul I la Psihopedagogie Specială și face practică la Salvați Copiii.

-->